Tarihçe

tarihce

Türkiye´de ilk açılan anaokullarından biri olarak 1962 yılında Bolu´da Merkez Anaokulu adı altında okul öncesi eğitime hizmet vermeye başlamıştır. Ancak kendine ait binası olmadan uzun süre geçici binalarda eğitim hizmeti vermeye çalışmıştır. Anaokulumuzun kendine ait bir binaya kavuşmasının öyküsü; 1991 yılı Nisan ayı başlarında Bolu ´da bulunan Sayın İzzet Baysal ve Ailesine Sakarya İlk Öğretim Okulu´ndan (okul Müd. ve Koruma Derneği)

Bir heyetin giderek Anaokulu ve Sakarya İlkokul´una Mevcut binanın yetersiz kalışı, çözümünde eski binanın yıkılarak yerine yeni ve daha büyük bir binanın yapılması ile olacağının anlatılmasıyla başlamıştır.

Sayın Ahmet Baysal´ın "Bir Vakıf Çalışmasında Anılar (İzzet Baysal Vakfı) kitabında Bolu İzzet Baysal Anaokulunun yapılmasına karar verilmesini güzel bir anısı olarak şöyle ifade etmektedir:

"Kendilerine (Sakarya İlkokulu Heyeti) tatlı sohbetleri vesilesiyle, Vakfımızın 1990 yılında başladığı uzun vadeli Bolu İzzet Baysal Üniversitesi yatırımlarından ve bunların finans güçlüklerinden söz ettik. Kısacası, bu arzularına cevap verebilecek imkanı bulabileceğimizi sanmadığımızı bildirdik. Teşekkür ederek ayrıldılar ancak muhakkak ki üzgündüler. Biz de bu derece elzem bir konuya ret cevabı vermiş olmanın kırıklığı içinde idik.

Ertesi sabah, kahvaltı öncesi, Amcamla beyaz bornozlarımız içinde Termal´in özel banyolarından birine mütad 15 dakikalık banyomuzu almaya indik... Çok az konuştuğu bilinen amcam birden bana

"Oğlum ,İstanbul´a gitmeden şu eski dedikleri okulu git bir gör " dedi.

O akşam otele döndüğümde Amcama görüşümü bildirdim. Ancak en az yarım milyarı bulacak bu inşaata kaynak ayıracak olursak Üniversite İnşaatlarında sıkıntıya düşeceğimizi de belirttim. Sesini çıkarmadı.

İstanbul´a döndük. Ben konunun kapandığını sanıyordum. Meğer öyle değilmiş aradan kaç gün geçti bilemiyorum . Bir gün fabrikaya gelişinde " Oğlum , biz kreşten üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde okul yaptık; bu zincirin madem birde anaokulu var, o halkayı da tamamlayalım... Allah verir..." dedi.

İşte, Bolu İzzet Baysal Anaokulu adını alacak bu binanın yapımına böyle karar verildi.

Bolu İzzet Baysal Anaokulu şimdiki durumu itibariyle, Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi´nin tam karşısında, Deprem dolayısı ile binası yıkılan Sakarya İlköğretim Okulu´na 3 katını geçici olarak vermesi nedeniyle giriş katında 3 derslik 5 Eğitimci ve 105 Öğrenciyle Eğitim Öğretime devam etmektedir.

Kreşten Üniversiteye kadar eğitimin her kademesine okul yapan Sayın İzzet Baysal Babamızın bu zincirine bir de Anaokulu´nu katması, Bolu´ya kazandırmasından dolayı Kendisine, İzzet Baysal Vakfı ve ailesine camiamız adına sonsuz minnet ve şükranlarımızı arz ediyoruz.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi